Robert Harvey Oshatz
The Wilkinson Residence

Portland, Oregon

About the project, the architect Mr. Oshatz says:

Located on a flag lot, a steep sloping grade provided the opportunity to bring the main level of the house into the tree canopy to evoke the feeling of being in a tree house. A lover of music, the client wanted a house that not only became part of the natural landscape but also addressed the flow of music. This house evades the mechanics of the camera; it is difficult to capture the way the interior space flows seamlessly through to the exterior. One must actually stroll through the house to grasp its complexities and its connection to the exterior. One example is a natural wood ceiling, floating on curved laminated wood beams, passing through a generous glass wall which wraps around the main living room.

[via]

Kyle Bunch

Partnerships for R/GA Ventures. Raised in California, adopted by Texas. Opinions expressed here are mine and they are fantastic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s